måndag 15 februari 2010

Domen lyder: Bihåleinflammation


Då var det äntligen bekräftat. Min envisa förkylning som jag dragits med sedan i mitten av december hade alltså utvecklat sig till en bihåleinflammation precis som jag misstänkte.
Under dessa 2 månader så har jag varit på Vårdcentralen 2ggr men dom verkade inte vilja lyssna på mig utan menade bara att det var ett virus. Trots att jag berättade att jag hostade till jag klöktes, hade tjock snuva, kände mig tung i huvudet och hade förlorat allt vad luktsinne hette.


Men idag på Specialisthuset träffade jag en underbar kvinnlig läkare som verkligen tog sig tiden att lyssna på mig för en gång skull. Och när det första hon säger är att hon inte tänkte skicka hem mig utan behandling så kände jag mig lugn. Hon tittade med speciella små speglar i/bakom näsan och i halsen och mycket riktigt låg där tjockt med var. Därav förklaringen varför jag hostar nätterna igenom då det passerar och rinner ner mot halsen. Då sätter halsens försvarsmekanismer in och framkallar hostan. Fick pencillin (Doxyferm) som jag ska ta i 9 dagar. Skulle det mot förmodan inte bli bra så blir dom tvungna att spola bihålerna men den upplevelsen vill jag helst vara förutan...

Jag ringde faktiskt till jobbet och de var schyssta nog att ta bort mitt morgonpass imorgon så jag kunde vila och byta till ett pass på onsdag istället. Visst kunde jag ringt mig sjuk men det är inte riktigt jag... Har jag kunnat jobba med detta i flera i veckor så klarar jag säkert ett par dagar till denna veckan :)

När min man kom hem från jobbet sent igår kväll på Alla Hjärtans Dag så gjorde han mig genast på bättre humör :)


1 kommentar:

Anonym sa...

Krya på dig Emma!Jobbigt att vara sjuk så länge! Så fin bild på Maja på hemsidan!=) Har du tid över får du jättegärna mejla mig fotot. kramar alexandra