onsdag 7 oktober 2009

Mästerkattens utställning i Hässleholm 3-4/10


Så hade det blivit dax för Mästerkattens utställning i Hässleholm. Inte mindre än 32 ragdolls medverkade. Det var många kända ansikte, några som jag inte träffat på länge. Det var så roligt att återse alla & stämningen var på topp.
Jag hade med mig Mason, Rufus & även Missy skulle få visa upp sig igen och det gjorde hon med råge ;)


Anette Engvall, som jag aldrig tidigare haft, fick upp Missy på domarbordet & hennes reaktion var väldigt positiv. Hon tyckte hon hade väldigt lovande proportioner, lite rund på mitten *haha* men det fick hon gärna vara eftersom hon var kattunge ;) Missy är tjock som en köttbulle kan jag tillägga, inte konstigt att hon snart växt om Glory.


Anette blev väldigt förtjust i hela henne & hennes uttryck, en riktig docka med excellent RAG-LOOK! Hennes stomme var också stark.
Det enda hon fick lite nedslag på var hennes något baby-ulliga päls men att den nya pälsen som var på väg hade en fin kvalité.



Buskig svans :)

Eftersom det fanns 4 blå bicolorer så fanns det möjlighet till BIV. Det är alltid spännande.

Slutligen stod det mellan Missy & Susannes mycket lovande unga hane från Angel Bells. Anette tyckte om dom bägge men hennes val föll på Missy som hon tyckte hade utvecklats något mer. Missy blev BIV-total!
Jag blev så klart jätte stolt & så glad!

Mason skulle upp till bedömning hos Minna Krogh. Och bilderna talar nog för sig själva vad hon tyckte om honom ;)

Mason är så otroligt charmig på domarbordet & inte kan man tro att han är 'hög' fertil inte. Han är kraftig & muskulös, bred över ryggen & inte det minsta stressad. Jag hoppas innerligt att det håller i sig.

Det enda han saknar är faktiskt lite mer päls & krage. Jag tycker det är aningen besynnerligt eftersom båda hans föräldrar är riktiga pälsmonster. Jag ser fram emot att uppleva honom i full kondition.





En av hans absolut största tillgång är hans fantastiska breda huvud! Öronen sitter också precis där de ska redan trots hans unga ålder.

Nu var det tid för BIV & Mason stod emot 1 ung hane, junior från Chorotegas & en hona, ungdjur från Olympus Rags. Två väldigt lovande & fina ragdolls. Minna valde Mason och han blev BIV-Total.

Rufus var på tur hos Minna & hon tyckte att han var så fin & snäll. Rufus var lika mammig som vanligt. När han satt på domarbordet så sprang jag iväg för att hämta kameran & när jag kom tillbaka så skrattade både Minna & de som stod & lyssnade. Rufus hade följt mig med blicken hela tiden & blev alldeles olycklig när han inte såg mig längre. När jag däremot dök upp igen satte han sig ner & det nästan syntes hur han drog en lättnandes suck. Det är mammas pojke det :)

Inför nomineringen hos Minna blev jag lite småstressad eftersom Missy skulle upp nästan samstidigt hos Anette för nominering. Varför blir det alltid så?! Mason stod emot emot två skogisar men Minna verkade ha bestämt sig ganska fort & hon valde Mason till sin Bästa Hane :)
Rufus blev slagen av Mias gigantiska ragdoll i nominering.

Missy skulle upp till nominering hos Anette & det kom till att bli en tuff & utdragen nominering.
Missy stod emot Marikas fantastiska bruna mitted tjej (grattis åter till en gudomlig tjej helt i min smak), en skogis, en maine coon & en sibirisk katt.
Slutligen stod det mellan Missy, sibiren & skogisen. Hon menade att de alla höll för panel. Hon erkände att hon själv födde upp skogisar & att dom lågt henne varmt om hjärtat, ragdolls hade hon fått bekanta sig mer & mer den senaste tiden & dom tyckte hon mycket om. Sibirerna jobbade hon för i en annan klubb.
Hon valde bort sibiren. Spänningen steg & det kändes som om mitt hjärta satt utan på kroppen.
Anette verkade inte kunna motstå Missy och hon blev därmed hennes bästa ungdjur & nominerad till panel! Yes!

Totalt var 6st lovande ragdolls nominerade till panel men ingen fick någon röst. Det ansåg många av oss mycket underligt.

På söndagen skulle Anette döma de bruna bicolorerna så Mason var på tur. Hon tyckte att hans typ var EXCELLENT & att han var väldigt grov. Öronen hans var superba 'all over' ;)

Sedan var det Rufus tur. Han tilltalade henne också & hade en härlig RAG-känsla i kroppen. En fin look & excellent huvud & top.


En axel-katt ;)

Till Missy hade vi fått Stephande Bernard från Frankrike. Ytterligare en domare som jag aldrig varken haft eller sett döma. Men några som hade haft honom på sina ragdolls på lördagen var inte helt förtjusta i hur han hanterade katterna. Dessutom så började han med att skriva bedömningssedeln utan att yttra sig något om katten utåt.
Nåja, han skrev en hel del till att börja med men sedan studerade han Missy länge, noggrant & väl från alla dess vinklar.



Missy tröttnade till slut på att försöka charma honom på bordet så hon tog ett skutt helt sonika ner i hans famn. Då drog han minsann på smilbanden.



Nu satte han igång & pratade. Det var så här han ville att en ragdoll skulle bete sig. Han vände henne om på rygg & la henne ner på bordet samtidigt som han sa med fransk accent; A real ragdoll-temper!'
Sedan låg hon där en stund.

Han tyckte väldigt mycket om hennes korta huvud, hennes breda kinder samt välutvecklade & runda nosparti.

Hennes öron tyckte han var aningen små?! Jag tackar & tar emot :) För att vara dotter till Hope med sina icke-rastypiska öron så är det ett väldigt bra betyg.
Det var även nu dax för ett BIV & Stephande tyckte onekligen att Missy förtjänade det :)

Anette började sin nominering & då tog hon upp Mason, en lila ragdoll, en maine coon & en skogis. Först valde hon mellan de två ragoll, Mason fick stanna. Och sedan valde hon skogisen som sin bästa hane.
Rufus stod emot Mias ragdoll, en STOR maine coon & en skogis. Rufus slog först ut ragollen sedan skogisen. Hon funderade, studerade & kände. Enligt henne höll bägge för en plats i panelen men hon var tvungen att välja & hennes röst föll till slut på maine coonen.

Missy skulle upp inför nominering hos Stephan. Där hade hon konkurrens av en skogis & en maine coon. Skogisen var verkligen en liten bebis, jätte söt men hade kanske inte kommit så långt som Missy & maine coonen i sin utveckling. Stephan verkade ha svårt att bestämma sig, han frågade om vi kunde komma tillbaka om 1h så han kunde bestämma sig ;) Han viftade med sin vippa likt ett trollspö & surrade den till sist över Missy. Jippey - hon gjorde det igen!

Åter i panelen var det ingen av de 4 ragdoll som fick någon röst... Vi kom fram till att domarna inte var några ragdoll-fantaster. Då kommer man på sig själv med att sakna de som verkligen älskar att döma ragdoll, ingen nämnd ingen glömd men ni vet vilka ni är...

Jag & Marika hade så fruktansvärt roligt under panelen, vi var så trötta & kiknade av skratt flera gånger.


Tack för en fantastisk rolig helg!

1 kommentar:

S*OLYMPUS RAG`S sa...

Hej Emma,
Grattis till fina framgångar och till dina fina katter!
Läste i din blogg att vid BIV:et så stod Mason mot 2 unga hanar. Ungdjuret, olympus Rag´s Heart 2 Heart, är faktsikt en hona ;=)
Även om jag inte var där och kunde se konkurrensen i panelen så är det konstigt att trots de fina raggisarna som fanns i panelen inte fick en enda röst.
Ha dé!
Tomas